NORD DRUM 3P

De supercompacte nieuwe Nord Drum 3P combineert verbluffende speelbaarheid met onbeperkte mogelijkheden voor geluidsontwerp! Nieuwe functies zijn onder meer geïntegreerde multi-pad-, Reverb- en Delay-effecten, een vereenvoudigde geluidsselectiemodus en nieuwe Sound Banks om razendsnel aangepaste kits te maken.

BELANGRIJKSTE KENMERKEN

  • 6-kanaals modellering percussie-synthesizer
  • Geïntegreerde multipad, kickpad-ingang en MIDI (Nieuw)
  • Vereenvoudigde gebruikersinterface met eenvoudige selectie van geluid (Nieuw)
  • Nieuwe vooraf ingestelde ‘Drum Select’-bibliotheek voor kicks, snares, toms en meer (Nieuw)
  • Geavanceerde sound engine met resonante synthese, subtractieve synthese en FM-synthese
  • Reverb en Delay Effects – instelbaar aantal voor elke pad (Nieuw)
  • Drive, Sample-Rate Reduction, Ring Modulation en EQ-effecten voor elke Pad
  • MIDI in / out en volledige CC-besturing
  • Stereo-uitgang met verbeterd uitgangsniveau
  • Hoofdtelefoonuitgang met verbeterd uitvoerniveau
Bestellen

KENMERKEN

GEÏNTEGREERD MULTI PAD (Nieuw)
De ultracompacte nieuwe Nord Drum 3P beschikt over een geïntegreerd supergevoelig multipad en externe kick-input en weegt minder dan 2 kg!

DELAY AND REVERB EFFECTS (Nieuw)
Met de fantastisch klinkende Stereo Reverb- en Delay-effecten voegt u een geheel nieuwe dimensie toe aan uw drumgeluiden en de hoeveelheid effect kan eenvoudig worden aangepast voor elk drumkanaal.

VEREENVOUDIGDE GELUIDSSELECTIE EN NIEUWE SOUNDBANK (Nieuw)
Met de nieuwe Drum Select-functie kunt u bladeren door een brede selectie geweldig klinkende drumgeluiden, individueel toegewezen aan elke pad. Vervang eenvoudig toms, cimbalen of kicks in seconden door te kiezen uit de nieuwe vooraf ingestelde bibliotheek.

De nieuwe Drum Select-bank beschikkt over 9 categorieën met geweldige voorgeprogrameerde geluiden die gemakkelijk kunnen worden toegewezen aan elk van de zes pads / kanalen; ideaal wanneer u snel het juiste geluid wilt vinden tijdens bijvoorbeeld repetities,

De categorieën zijn verdeeld in basdrums, snaredrums, toms, hi-hats, cymbals, percussie, bells, tuned percussion en effecten.

SOUND CREATION
Het genereren van geluid vindt plaats in de drie secties Tone, Noise en Click.
De klanken van de Nord Drum 3P worden allemaal in real-time gesynthetiseerd – waardoor je zowel geluiden kunt bewerken als spelen met een unieke dynamische respons, ongeacht of je de voorkeur geeft aan drumsticks of een sequencer.

TONE SECTION
De Tone Section is gespecialiseerd in het creëren van tonale en harmonisch complexe geluidsspectra en heeft vier synthesemodi: resonante synthese, subtractieve synthese, frequentiemodulatie en ringmodulatiesynthese.
De Resonant-synthesemodus biedt een breed scala aan complexe spectra, geïnspireerd op materialen als drumvellen, marimba, vibrafoon, trommels en cimbalen. Een unieke functie omvat de mogelijkheid om harmonische spectra af te stemmen.
De subtractieve golftypen zijn onder meer Sine, Saw, Square, Pulse-golfvormen en T-bridge-oscillators en zijn geweldig voor het creëren van klassieke drumgeluiden en -effecten van het synth-type.
De FM-synthesewerkmodus beschikt over 6 verschillende FM-algoritmen waarbij de parameter Frequentie de modulatiehoeveelheid regelt en de spectra de modulatiefrequentie bestuurt.
De Ring Modulation-modus beschikt over 2 verschillende soorten belmodulatie.

EXTREEM DYNAMISCHE CONTROLE
De Nord Drum 3P biedt geweldige controle over de dynamische respons van de harmonische spectra.
Bij gebruik van resonante resonantiegolfvormen worden de bovenste delen van de harmonische spectra met snelheid bestuurd, waardoor het een helderder timbre krijgt als er hard wordt gespeeld.
Bij gebruik van de Subtractieve synth-modus regelt de frequentie-parameter de grensfrequentie van een laagdoorlaatfilter en bepaalt het Dyn-filter hoeveel het filter op de snelheid moet reageren.

Het verval bepaalt het verval van de hele spectra, met een keuze uit lineaire en exponentiële decay-enveloppes. In de modus Dynamic Decay kunt u verschillende vervallengtes instellen voor zachte en harde slagen. Het Punch Decay voegt meer attack toe aan de Tone door de fundamentele toonhoogte een ultrasnelle envelope aan het begin van het geluid te geven.
De Bend-parameter biedt een krachtige, snelheidsgevoelige pitch-envelope. Gebruik het om
attack-effecten te creëren, maar ook meer radicale bendgeluiden die tijdens het spelen omhoog of omlaag bewegen, zoals het geluid van een regendruppel, Hindoestaanse tabla of het typisch klassieke tom-geluid uit de jaren 80.

NOISE SECTIE
De noise-sectie heeft alles te maken met het produceren van ruis en is zeer krachtig. Creëer alles van zijdezacht gesis tot grit-achtig grind om het Tone-gedeelte van het geluid meer textuur te geven.

De ruis kan worden bewerkt met Low-Pass, High-Pass of Band-Pass filters met Cut-Off en Resonance-regelaars. Nadat u de gewenste ruis hebt gevonden, kan deze worden aangepast om dynamisch op snelheid te reageren op dezelfde manier als bij de Tone-sectie met het Dyn Filter-besturingselement.

De Decay-bediening is net zo krachtig, met een keuze uit Lineaire, Exponentiële en Gated-vervaltypes. In de modus Dynamic Decay kunt u verschillende vervallengtes instellen voor zachte en harde slagen.

Combineer dit met de al even krachtige dynamische besturing van de Tone Section en het zal niet lang duren voordat je je realiseert dat je complexe geluiden kunt creëren met fascinerend materiaalachtig gedrag!

CLICK SECTIE
De Click-sectie is een gespecialiseerde sectie voor een ultrakorte attack op het geluid. Er is een breed scala aan verschillende click-typen beschikbaar, evenals een niveauregeling voor het vinden van de maximale respons (sweet spot) waar de Click wordt samengevoegd met de andere elementen en een coherent geluid wordt.

EFFECTEN
Elk van de 6 kanalen van de Nord Drum 3P heeft zijn eigen krachtige effecten – Drive, EQ en Ring Modulation.

Het toevoegen van slechts een vleugje Drive aan je geluiden kan een groot verschil maken in realisme, terwijl de Sample-Rate-reductie perfect is voor Lo-fi knetter/knisper-effecten. Ringmodulatie kan worden gebruikt voor langzame tremolo-achtige effecten.

Een flexibele parametrische equalizer met selecteerbare hoeveelheid en band is tevens beschikbaar voor elk kanaal, geweldig voor het toevoegen van een bepaalde finish of attitude aan uw geluiden.

De Nord Drum 3 beschikt over twee nieuwe Master Effects; Reverb en Delay.
De Reverb beschikt over algoritmen met 5 ruimten (Tiled Room, Room, Plate, Stage en Hall) met regelaars voor tonale kleuren. Het Delay-effect heeft een Tap Tempo-modus en instelbare feedback. De hoeveelheid Reverb en Delay kan individueel worden ingesteld voor elk van de 6 kanalen van de Nord Drum 3P.

SPECIALE FUNCTIES

Edit All
Met de handige Edit All-modus kun je alle 6 kanalen tegelijk bewerken, bijvoorbeeld nagalm, vervorming of vertraging.

Scale Presets
Tuned Percussion-kits kunnen direct worden gemaakt door een van de scale presets te selecteren, waaronder Chord Scales, Pentatonic, Hang Tunings en Hexatonic.

Mute Group
De Mute Group biedt u de mogelijkheid om geluiden te creëren die elkaar kunnen opheffen. Slechts een van de leden van de groep kan tegelijkertijd klinken en kan worden gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld gesloten/open hi-hat gedrag en het emuleren van demptechnieken uit handpercussie.

MIXER
De kanaalmixer bepaalt het niveau voor elk kanaal en beschikt ook over een Pan-knop voor het maken van een heerlijk stereobeeld. Als je de kick naar een aparte uitgang wilt sturen, pan je dat kanaal helemaal naar links en de andere kanalen naar rechts.

MIDI
MIDI in / out is ook beschikbaar voor het gebruik van de Nord Drum 3P met elk soort MIDI-pads of via een externe MIDI Sequencer. Alle Nord Drum 3P geluidsparameters kunnen worden geregeld via CC-bedieningselementen via MIDI. Als je een iPad bezit, mis dan de gratis iPad-app Nord Beat niet, specifiek ontworpen voor het sequencen van de Nord Drum 3P via MIDI.

TRIGGERINTERFACE
Alles wat u speelt bij gebruik van de multipads en een externe invoer,  wordt automatisch uitgevoerd naar de MIDI-uitgang, waardoor de Nord Drum 3 een briljante controller is voor andere geluidsbronnen via MIDI.