NORD ELECTRO 6

De Nord Electro 6 combineert de bekroonde emulatie van vintage elektromechanische en akoestische instrumenten in een ultra-draagbaar rood jasje.

Met 3 onafhankelijke secties (piano orgel en synth), een nieuwe gestroomlijnde gebruikersinterface en de toevoeging van Seamless Transitions waarmee de overgang naar een ander instrument niet meer hoorbaar is, presenteren we met trots de krachtigste en meest flexibele Electro ooit – De Nord Electro 6 – een verfijnde moderne klassieker.

Algemeen

 • Seamless Transition; naadloze overgang tussen de verschillende secties (Nieuw)
 • 3-delige multi-timbral (Nieuw)
 • Split en layer voor alle 3 secties met optionele Split Point Crossfades (Nieuw)
 • Organize modus (Nieuw)

Piano sectie

 • 1 GB geheugen voor Nord Piano Library
 • Piano Filters (nieuw)
 • hogere polyfonie: 120 stemmen (nieuw)
 • Sympathetic String Resonance
 • 4 dynamische curves

Sample Synth

 • Uitgebreider geheugen (512 MB) voor Nord Sample Library (nieuw)
 • Hogere polyfonie: 30+ stemmen (nieuw)
 • Aparte Sample Synth-sectie

Organ Sectie

 • B3 Tonewheel, B3 Bass, Vox en Farfisa simulaties
 • 2 Pijporgels (nieuw)
 • Dual Organ-modus (nieuw)
 • Model 122 Vintage Rotary Speaker

Effecten

 • uitgebreid assortiment stereo-effecten, snel instelbaar, gebaseerd op klassieke stompboxen
 • Reverb met Bright-modus (nieuw)
Bestellen

PRESTATIES

Seamless Transitions
De Nord Electro 6 beschikt over naadloze automatische overgangen bij het veranderen van geluiden of programma’s tijdens het spelen.

Layer and advanced Split functionality
De Nord Electro 6 heeft drie onafhankelijke geluidsgedeelten; Organ, Piano en Sample Synth die tegelijkertijd als laag of split kunnen worden gebruikt. Het beschikt over 6 splitpunten en de nieuwe Split Point Crossfade-functionaliteit, die met de Stage 3 is geïntroduceerd, zorgt voor soepele overgangen tussen twee gesplitste zones. Kies uit 3 verschillende crossfade-breedtes (Small, Large of Off) zoals aangegeven door verschillende LED-kleuren.

 

Refined Program Section
Het nieuwe programma biedt een handige Organize-modus inclusief Copy / Paste en Move-functionaliteit voor het snel rangschikken van uw programma’s naar de door u gewenste volgorde. Met een nieuwe paginaweergave kunt u eenvoudig pagina’s sorteren en ordenen als een lijst met nummers.
Alle programma’s, piano’s en synthesesamples kunnen eenvoudig worden genavigeerd met behulp van de nieuwe lijstweergave met alfabetische, numerieke en categoriseringsopties.

ORGEL SECTIE

De Nord Electro 6 bevat de bekroonde Nord C2D-orgelsimulaties van B3 Tone-Wheel, B3 Bass en Vintage Transistor-orgels plus twee pijporgelmodellen.

B3 Tonewheel-simulatie
Het orgel-gedeelte bevat de veelgeprezen Nord C2D-orgelmotor, inclusief de authentieke B3 Tone-Wheel-simulatie met vier verschillende toonwielinstellingen, variërend van fabrieks- nieuwe-, schone- tot lekkende oude vintage.
Een verbeterde speciale Bass-modus die de pedaalbas-toonwielen simuleert, is beschikbaar voor splitsing met een piano of synth of met een B3-bovenhandboek in de dual-organ modus.

Klassieke transistor orgels
De simulaties van de klassieke jaren ’60 Transistor-orgels; Vox Continental en Farfisa Compact met alle klassieke instellingen, zijn natuurlijk ook opgenomen in de Orgel sectie.

Fysieke drawbars voor Nord Electro 6D 61/73
De Electro 6D 61 en 73 beschikken over handmatige Drawbars en bieden daarmee een ultieme hands-on ervaring voor de toegewijde orgelspelers.
De Electro 6 HP is voorzien van digitale LED-drawbars en biedt een uitstekend en helder overzicht van de huidige instellingen.

Pijporgels
Het orgelgedeelte bevat nu twee verschillende pijporgel modellen. De nieuwe Pipe 1 is een puur orgel met een paar harmonieën. De Pipe 2, geïntroduceerd met de Nord Electro 5, is een replica van metalen pijpen die gewoonlijk de basis vormen van een pijp of kerkorgel. Deze bevat nu een speciale nieuwe detune-modus wanneer Vibrato / Chorus wordt ingeschakeld.

Vintage Rotary Speaker
De Nord Electro 6 heeft de nieuwste generatie van de vintage 122 Rotary Speaker-simulatie wat een essentieel karakter toevoegt aan een live orgel-uitvoering. Daarnaast beschikt de speaker over een Slow-, Fast- en Stop-modus en een Drive-besturing.
De Electro 6D 61 en 73 ondersteunen de Nord Half-moon-Switch (optioneel verkrijgbaar).

Dual Organ Mode
De speciale nieuwe Dual Organ-modus biedt snelle toegang tot dubbele handmatige setups en biedt uitstekend overzicht en controle over de instellingen van de drawbar voor zowel de onder- als de bovenhandse bediening.

PIANO SECTIE

De verbeterde Sample Synth Section beschikt over een uitgebreid geheugen voor de Nord Sample Library 3.0 en heeft een zeer uitgebreide polyfonie.

Factory Bank
De fabrieksinstelling van de Nord Electro 6 bevat een uitgebreide selectie van de nieuwste Grands, Uprights, elektrische en digitale piano’s afkomstig van de exclusieve Nord Piano Library – stuk voor stuk met de hand uitgekozen voor hun unieke karakteristieke sound!
De Piano-sectie bevat ook de nieuwe “Layer” -categorie met rijke dynamische gelaagde patches.

Clavia’s Nord Piano Experience

Nord’s state-of-the-art samplingtechnieken vangen de buitengewone nuances en het echte karakter van de broninstrumenten op. De unieke ‘Advanced String Resonance’ zorgt voor adembenemend realisme en een onovertroffen niveau van expressiviteit.

Replaceable sounds
De Factory Bank heeft een geweldige selectie uit de Nord-Piano Library en met de Nord Sound Manager kunt u eenvoudig elk van deze geluiden toevoegen of vervangen.
De exclusieve Nord Piano Library wordt voortdurend bijgewerkt met nieuwe exclusieve geluiden van wereldklasse en is bovendien altijd gratis!

Piano Filters
Met een extra niveau van sonische besturing, beschikt de Piano Sectie nu ook over toegewijde pianofilters voor het accentueren van zachtheid, midden of helderheid in klank.

Soft Release
Met Soft Release-modus voegt u een iets langer aanhoudende klank toe, bijvoorbeeld voor legato spelen.
Soft Release bootst een lossere dempingsspanning in een akoestisch of een elektromechanisch instrument na.


Dynamic Curves
Er zijn 4 dynamische respons mogelijkheden beschikbaar. Passend bij uw persoonlijke speelstijl.
Van  zacht, middel tot hard.

SAMPLE SYNTH SECTION

SAMPLE SYNTH SECTION
De verbeterde Sample Synth Section beschikt over een uitgebreid geheugen voor de Nord Sample Library 3.0 en heeft een zeer uitgebreide polyfonie.

De Sample Synth-sectie bevat een brede selectie geluiden van hoge kwaliteit uit de Nord Sample Library 3.0 inclusief de exclusieve origineel erkende geluiden van de legendarische Mellotron en Chamberlin.
De Sample Synth is uitgerust met essentiële bedieningselementen voor attack, decay / release en dynamics (filter / velocity). Daarnaast kunt u met een unieke Nord-functie uw eigen samples maken met behulp van de gratis Nord Sample Editor-software voor WIndows en Mac.

EFFECT SECTION

EFFECT SECTION
De krachtige Effect-sectie biedt een breed scala aan direct te trimmen hoogwaardige effecten gemodelleerd naar klassieke stompboxen. Alle effecten zijn stereo en kunnen vrij worden toegewezen aan Orgel, Piano of Synth secties.

Effect 1
Hier kunt u kiezen uit Tremolo, twee Wahs, een Auto-Wah en een AutoPan.
Gebruik bijvoorbeeld de AutoWah met een Clavinet voor funky licks, creëer een psychedelische vibe met een elektrische piano op AutoPan of geef een Wurlitzer een body met de Tremolo.
Er is daarnaast ook een Ring Modulator aan boord, een effect dat door veel experimentele en elektronische muzikanten wordt gebruikt.

Effect 2
De twee Phasers, twee Chorus, de Flanger en een Vibe-effect zijn gemodelleerd uit de klassieke analoge stompboxen die het geluid van populaire muziek bepalen.

Amp Sim / Compressor / Rotary
Beschikt over authentieke JC-, Twin- en Small-luidsprekersimulaties met instelbare Drive, plus een afzonderlijke Tube Drive-simulatie en een Compressor.

 EQ
Een 3-bands Equalizer met een sweepable midden.

Delay
Het Delay-effect heeft een Tap Tempo, Feedback en Mix (Dry / Wet), evenals bedieningselementen voor de Ping-Pong-modus en Tap Tempo.

Reverb
De Nord Electro 6 heeft drie verschillende Reverb mogelijkheden (Hall, Stage en Room) voor het toevoegen van enige sfeer aan uw geluiden. Alle Reverb standen hebben ook een Bright-modus.