NORD LEAD A1

De nieuwe Nord Lead A1 analoge modeling synthesizer – een verbluffend klinkende synthesizer met een vereenvoudigde maar toch enorm krachtige frontpanel interface.

Produceren van opvallende geluiden voor zowel live als in de studio maakt de Nord Lead A1 voor werkelijk alle muziekgenres ideaal.
De goed doordachte gebruikersinterface maakt de Lead A1 een synth waarmee grenzen worden verlegd.Bovendien heeft de Nord Lead A1 en veel snellere programmering dan ooit en levert daarmee sensationele sonische resultaten op.

Oscillators

 • Uniek oscillatorconcept
 • 8 Oscillatorconfiguraties
 • Pitch, Detune, Shape, Sync, AM, Noise, Sub Mix, FM
 • Traditionele analoge en digitale Waveforms
 • Unison / Harmonie


Modulatie

 • LFO met 5 Waveforms
 • Mod Envelope
 • LFO als additionele ModEnv

Filter

 • 12, 24 dB low-pass filters
 • High-pass and Band-pass filters
 • Transistor en spanningsgestuurde filter simulatie
 • Of mini en TB-303 Bass-filters

Effects

 • Ensemble, Chorus, Phaser, Flanger, Ring Modulator, Drive

Prestaties

 • 4-delige mulit-timbral
 • Master Clock Sync voor Arpeggiator, LFO en Delay
 • Velocity- en Mod Wheel Morph
 • USB MIDI

Special Features

 • Mutator
 • “Like” Button
 • Extra Fat Unison
Bestellen

SYNTH

Het hart van de Lead A1 is de compleet nieuwe analoge modeling engine. Door deze virtuele analoge (VA) synth naar het volgende niveau te brengen, reconstrueert deze een totaal analoog signal path met angstig veel realisme en is in staat tot een immense sonische variëteit.
Met een 26-stemmige polyfonie en de mogelijkheid om vier synths gelijktijdig te besturen, is de Lead A1 een echte krachtpatser, eentje die veel verder gaat dan enkel de huidige trend met de beperkte mogelijkheden van analoge her-uitgaves.

NORD’s MEEST INTUÏTIEVE INTERFACE
Fundamenteel voor het ontwerp van de Lead A1 is een gloednieuwe, eenvoudige maar geavanceerde frontpanel-interface. Het ontwerp is in feite het resultaat van verzoeken uit de wereld van professionals; artiesten en zelfs de meest ervaren programmeurs, zij die het perfecte geluid zo snel mogelijk moeten realiseren voor de hedendaagse professionele live- of studio opnames. De Lead A1 maakt eenvoudige patchcreatie- en experimenten mogelijk dankzij een nieuwe en unieke oscillator-sectie, voorgeprogrammeerde modulatiematrix en vereenvoudigde ADR-envelopes. Duik in een wereld vol ongelooflijke patches en creëer sounds die veel sneller dan gebruikelijk tot je beschikking zijn met synthesizers van dergelijke kracht.

OSCILLATOR SECTIE
De nieuwe Oscillator-sectie van de Lead A1 genereert 47 verschillende wave-forms van klassieke analoge naar digitale harmonische en niet-harmonische golven, terwijl unieke snelkoppelingen voor de oscillator-configuratie het programmeren sneller dan ooit maken. Begin met een enkele oscillator-golfvorm selecteer een configuratie koppeling voor de oscillator zoals pitch, detune, form, sync, submix, fm, am of ruis – en gebruik de regelknop om de instellingen van de configuratie aan te passen.

Het eindresultaat is programmeren op hoge snelheid zonder de gebruikelijke complexiteit van routering en patching, tevens met de mogelijkheid om te experimenteren. Een snelle weg naar een verbluffende sound voor zowel gevorderde als minder ervaren programmeurs.

Oscillatorconfiguraties

Pitch
– past de toonhoogte van de originele oscillator aan.

Detune
– voegt een tweede oscillator toe, met controle over de toonhoogte.

Submix
– voegt een tweede oscillator toe, met een keuze aan golfvormen en toonhoogtes.

Shape
De vormgeving van de analoge, extended-analoge en vaste puls-waves maakt gebruik van een traditionele waveform methode, de andere golfvormen worden veranderd door een spectraal vormgevingsproces.

Synchroniseren
– Emuleert harde synchronisatie door een extra oscillator toe te voegen die de sync-referentie is.

FM
– Oscillator 1 zal gemoduleerd worden door een sinusgolf van oscillator 2 bij hoge frequenties. Er zijn verschillende toonhoogtecorrecties voor oscillator 2 (-12 tot +48 halve tonen).

AM
– gebruikt een tweede oscillator om amplitudemodulatie te creëren.

Noise
– voegt een ruiselement toe aan de originele oscillator, Osc Control stelt de mix in.

OVERIGE

FILTER SECTIE
De filtersectie van de Lead A1 heeft een klassieke 12- en 24 dB Low Pass, een High Pass en een Band Pass-filter, tezamen met verbluffende emulaties van zowel de diode- als ladderfilters van de legendarische Mini en de TB-303-synthesizers zoals ook wordt gebruikt in de Nord Lead 4.
Modellering van deze filters door de Lead A1, legt het ware karakter en de respons van de originele vast waardoor een uiterst flexibel en nauwkeurig geluidsontwerp mogelijk is.
De filters zijn zeer verfijnd met een warm analoog karakter.


LFO & MODULATIE SECTIE
De Nord Lead A1 heeft een LFO met een keuze aan waveforms en een drie-traps ADR / ASR-modulatie-envelopper. De LFO-snelheid kan worden gesynchroniseerd met de hoofdklok van de Lead A1. De Mod Envelope heeft zijn eigen snelheidsinstelling en bevat ook een omkeerfunctie. Dankzij het intuïtieve ontwerp van het frontpanel is het zeer eenvoudig om te zien welke modulaties zijn toegepast en om ongelofelijk goed klinkende patches te ontwerpen.`

EFFECT SECTIE
De effectensectie van de Lead A1 bevat twee verbluffend gloednieuwe analoge modellen van Ensemble en Chorus. Voor  de klassieke warmte en analoge feel zijn deze gemodelleerd op specifieke vintage synths. Daarnaast kun je kiezen uit geweldig klinkende belmodulatie, phaser, flanger of drive per slot en daarnaast een aparte delay en reverb voor elk slot.

MOD WHEEL EN VELOCITY MORPH
Een klassieke Nord-functie; Morph kan zowel via het Mod Wheel, Velocity of pedaal en stelt je in staat om meerdere parameters van de Lead A1 tegelijkertijd te besturen.
Morph is uitzonderlijk eenvoudig in te stellen en te gebruiken; houd gewoon de Morph-knop ingedrukt en pas de gewenste knop aan.

SPECIALE FUNCTIES

Like button
Uniek aan de Nord Lead A1 is de nieuwe ‘Vind ik leuk’-functie, een eenvoudige en briljante praktische functie om te gebruiken tijdens het maken van een patch. Bij het programmeren van een patch is het vaak niet duidelijk of het helemaal naar wens is. Met de Lead A1 kun je eenvoudig in een tijdelijke locatie ‘leuk’ vinden wat je hebt gedaan en doorgaan met bewerken. Je kunt maximaal 50 variaties waarderen, met de mogelijkheid om er tussen te bladeren om je favorieten te vergelijken of terug te gaan naar een specifieke “Liked”-versie om op een andere manier te bewerken. Wanneer u klaar bent, slaat u uw favoriete patch of patches op in het geheugen van de Lead A1.

Mutatorfunctie
Een populaire functie van Lead 4, de Mutator-functie, maakt variaties van een patch mogelijk door één enkele-  of alle elementen van een patch in te stellen met ingestelde percentages. Er is ook een “Wild Ranodize modus waarmee u met de Nord Lead A1 ​​een geheel nieuwe patch maakt met alle willekeurige parameters.

Extra Fat Unison-modus
Met de nieuw ontworpen “Fat-As-Fat-Can-Be” Unison-modus daagt de Nord Lead A1 elk vintage analoog instrument uit.

ARPEGGIATOR
De Lead A1 heeft vier afzonderlijke Arpeggiators met de Up / Down en Random-modi en een bereik van 4 octaven. Enkele of allen kunnen worden gesynchroniseerd met de masterclock van de Nord Lead A1.

MASTERCLOCK
Met de Master Clock-functie van de Lead A1 kunnen de LFO, Arpeggiator en Delay worden gesynchroniseerd, zowel intern of “slaved” naar een externe MIDI-clock.
Met de Tap Tempo-knop kun je eenvoudig tikken op het tempo van een drummer of om tracks terug te spelen.

 

SPLITS EN LAYERS
Maar liefst vier identieke, even krachtige synthesizers tot de beschikking hebben, opent in één keer adembenemende gelaagdheid. De Split-modus geeft je twee 2 slots aan elke kant van de split. Met een flexibele Hold-functie kun je slots op de achtergrond onafhankelijk vergrendelen en vasthouden terwijl je iets anders bovenaan speelt.

MULTI FOCUS MODE
Nieuw in de lijn A1 is de Multi-Focus-modus waarmee alle vier de slots tegelijk kunnen worden bewerkt en beheerd. Sla deze modus op als onderdeel van een uitvoering en je hebt live real-time controle over alle vier de slots van de Lead A1.


VIER UITGANGEN
De Lead A1 beschikt over vier onafhankelijke slots met de mogelijkheid om elke slot naar een andere uitgang te leiden. Een nieuwe toevoeging op de Nord Lead A1 is de Pan functie via de knop op het frontpanel.

SOUND MANAGER
De Nord Lead A1 is compatibel met de Nord Sound Manager-software voor OS X en Windows.
Nord Sound Manager is als een toegewijde bibliothecaris waarmee u programma’s eenvoudig kunt reorganiseren, back-uppen en overbrengen. De Nord Sound Manager kunt u hier downloaden.

MIDI CONTROL
De Lead A1 biedt het gemak van MIDI via USB voor gebruik met een sequencer of met de meegeleverde Sound Manager-software. Alle knoppen van de Lead A1 versturen MIDI Control-gegevens.


DE HARDWARE
De Nord Lead A1 wordt in Zweden, net zoals alle Nord-instrumenten, met de hand vervaardigd in de Nord-Factory te Stockholm.
Met ongelooflijk veel aandacht voor detail en pas na goedkeuring middels een uitgebreide kwaliteitscontrole zal elk Nord instrument de fabriek pas verlaten.

Het keyboard van de Nord Lead A1 is een Fatar® 49-toetsen met een supersnelle respons.
Met een volledig metalen chassis, tactiele knoppen en een onfeilbare nadruk op kwaliteit, is de Nord Lead A1 een instrument dat ontworpen is om een ​​leven lang mee te gaan! `

CONTROL PEDALS
Ondersteuning van de control pedals is verbeterd en ondersteunt nu tevens de volgende pedalen: Fatar, Yamaha FC7, Roland EV-7, Roland EV-5, Korg EXP2 en Korg XVP10.