NORD STAGE 3

De Nord Stage 3 is alweer de vijfde generatie van de succesvolle Stage-serie en vervolgt Nord’s visie op het ultieme instrument voor de uitvoerende musicus.

Het opmerkelijke nieuwe vlaggenschip is voorzien van de nieuwste en tevens bekroonde technologieën, waaronder de Nord Lead A1 Synth Engine met sample playback functie, de bejubelde Nord C2D-orgel, Het heeft een sterk verbeterde pianosectie gekregen en is voorzien van uitgebreide hands-on effecten –
Kortom; alles in één uitstekend presterend keyboard – de Nordstage 3 .

Algemeen

 • OLED-displays voor programma- en synthesizersectie
 • Seamless Transition; naadloze overgang tussen de verschillende programma’s
 • Uitgebreide split-functionaliteit met optionele Crossfade
 • Songlijstmodus
 • Uitgebreide morph functies

Piano Sectie

 • 2x zoveel geheugen (2 GB) voor Nord Piano Library
 • Piano Filters presets (nieuw)
 • hogere polyfonie: 120 stemmen
 • Layer categorieën

Synth Sectie

 • Nord Lead A1 Synth Engine met voorbeeldweergave
 • OLED-display voor oscillatorfuncties
 • Uitgebreid geheugen (480 MB) voor Nord Sample Library 3.0
 • Uitgebreide polyfonie
 • Super Wave-categorie (S-Wave)

Organ Sectie

 • Nord C2D Organ Engine
 • 2 Pijporgels (nieuw)
 • Dual Organ-modus (nieuw)
 • Model 122 Vintage Rotary Speaker
 • Fysieke drawbars (Nord Stage 3 Compact)

Effecten

 • Verbeterde Delay met toegevoegde feedbackfilters en analoge modus
 • Filtermodus met resonantie
 • Afzonderlijke compressor met de modus hoeveelheid en snelheid
 • Aparte Reverb met Bright-modus
Bestellen

PRESTATIES

Twee superheldere OLED-schermen ideaal voor op het podium, naadloze overgangen bij het wijzigen van programma’s of geluiden, uitgebreide splitfunctionaliteit met optionele crossfade en de toevoeging van de nieuwe Song List modus maakt de nieuwe Nord Stage 3 intuïtiever en flexibeler dan ooit tevoren voor de live artiest.

Multi Slots & Secties
De Nord Stage 3 heeft drie secties; Piano, orgel en synthesizer. Ze zijn zowel afzonderlijk en gelijktijdig te gebruiken. Daarnaast heeft de Nord Stage 3 2 aparte slots waardoor je maar liefst 2 piano’s, 2 orgels en 2 synths plus effecten tegelijkertijd hebt voor een enorme sonische flexibiliteit.

Seamless Transitions
De Nord Stage 3 beschikt net als de Electro 6 over Seamless Transitions; Naadloze automatische overgangen bij het veranderen van geluiden of programma’s tijdens het spelen.

Song Mode
Met de nieuwe songmodus kunt u eenvoudig een groep programma’s organiseren voor elk specifiek nummer in de lijst. Elk nummer bestaat uit maximaal 5 verschillende programma’s, vrij toewijsbaar aan uw bestaande programma’s. Hiermee kunt u unieke songlijsten maken voor bijv. verschillende bands of optredens. De namen en volgorde kunnen zonder computer op eenvoudig wijze worden aangepast. Het nieuwe OLED-display biedt u daarbij een uitstekend overzicht bij het selecteren van geluiden en bewerkingsprogramma’s.

Geavanceerde splitfunctionaliteit met optionele crossfade
De Nord Stage 3 beschikt ook over 3 Split Zones en een nieuwe Split Point Crossfade-functionaliteit. Kies uit 3 verschillende crossfade-breedtes (klein, groot of uit) deze worden aangegeven met verschillende led-kleuren.

Met een nieuwe splitpoint Editor Modus kunt u eenvoudig splitpunten indelen en instellen met behulp van het OLED-display, zodat u een goed overzicht hebt van de toegewezen geluidsbronnen voor elke splitzone.

Program Change via pedaal
De Nord Stage 3 ondersteunt Program Change ook via het pedaal, waardoor u eenvoudig programma’s kunt wijzigen (omhoog / omlaag) zonder uw handen van de toetsen te halen. 

PIANO SECTIE

De Piano-sectie heeft dubbel zoveel geheugen (2 GB) voor een zeer brede selectie akoestische, elektrische en digitale piano’s afkomstig uit de exclusieve Nord Piano Library, uitgebreide stempolyfonie en creatieve nieuwe pianofilters.

Clavia’s Nord Piano Experience
De Nord Stage 3 beschikt over een zeer brede selectie van Grands, Uprights, elektrische piano’s, digitale piano’s, Clavinet en klavecimbel uit de exclusieve Nord Piano Library – allemaal met de hand uitgekozen voor hun unieke karakteristieke sound! De Nord Stage 3 Piano sectie bevat ook een gloednieuwe “Layer” categorie met rijke dynamische gelaagde patches.

Nord’s state-of-the-art samplingtechnieken vangen de buitengewone nuances en het echte karakter van de broninstrumenten. De unieke ‘Advanced String Resonance’ en Dynamic Pedal Noise-functies zorgen voor een adembenemend realisme en een onovertroffen niveau van expressiviteit.

Replaceable sounds
De Factory Bank heeft een geweldige selectie uit de Nord-Piano Library en met de Nord Sound Manager kunt u eenvoudig elk van deze geluiden toevoegen of vervangen.
De exclusieve Nord Piano Library wordt voortdurend bijgewerkt met nieuwe exclusieve geluiden van wereldklasse en is bovendien altijd gratis!

Long Release
Met Long Release-modus voegt u een iets langer aanhoudende klank toe, bijvoorbeeld voor legato spelen.
Long Release bootst een lossere dempingsspanning in een akoestisch of een elektromechanisch instrument na.

Nord Triple Pedal
Het Nord Triple pedaal (optioneel accessoire) beschikt over een uniek dynamisch sustainpedaal dat het gebruik van o.a. half intrappen en “release and catch” -technieken mogelijk maakt. Het Nord Triple pedaal zorgt ook dat mechanische geluiden van indrukken en loslaten bij dempermechanismes van akoestische instrumenten wordt nagebootst, waardoor de karakteristieke bij-geluiden realistisch worden weergegeven. De Pedal Noise-functie reageert dynamisch op de kracht / het momentum die wordt gebruikt bij het indrukken of loslaten van het Sustainpedaal op het Nord Triple-pedaal.

ORGEL SECTIE

De Nord Stage 3 bevat de bekroonde Nord C2D-orgelsimulaties van B3 Tone-Wheel, B3 Bass en Vintage Transistor-orgels plus twee pijporgelmodellen.

B3 Tonewheel-simulatie
Het orgel-gedeelte bevat de veelgeprezen Nord C2D-orgelmotor, inclusief de authentieke B3 Tone-Wheel-simulatie met vier verschillende toonwielinstellingen, variërend van fabrieks- nieuwe-, schone- tot lekkende oude vintage.
Een verbeterde speciale Bass-modus die de pedaalbas-toonwielen simuleert, is beschikbaar voor splitsing met een piano of synth of met een B3-bovenhandboek in de dual-organ modus.

Klassieke transistor orgels
De simulaties van de klassieke jaren ’60 Transistor-orgels; Vox Continental en Farfisa Compact met alle klassieke instellingen, zijn natuurlijk ook opgenomen in de Orgel sectie.

Pijporgels
Het orgelgedeelte bevat nu twee verschillende pijporgel modellen. De nieuwe Pipe 1 is een puur orgel met een paar harmonieën. De Pipe 2, geïntroduceerd met de Nord Electro 5, is een replica van metalen pijpen die gewoonlijk de basis vormen van een pijp of kerkorgel. Deze bevat nu een speciale nieuwe detune-modus wanneer Vibrato / Chorus wordt ingeschakeld.

 

Vintage Rotary Speaker
De Nord Electro 6 heeft de nieuwste generatie van de vintage 122 Rotary Speaker-simulatie wat een essentieel karakter toevoegt aan een live orgel-uitvoering. Daarnaast beschikt de speaker over een Slow-, Fast- en Stop-modus en een Drive-besturing.
De Nord Stage 3 Compact ondersteunt de Nord Half-moon-Switch (optioneel verkrijgbaar).

Dual Organ Mode
De speciale nieuwe Dual Organ-modus biedt snelle toegang tot dubbele handmatige setups en biedt uitstekend overzicht en controle over de instellingen van de drawbar voor zowel de onder- als de bovenhandse bediening.

Fysieke drawbars voor Nord Stage 3 Compact
De Nord Stage 3 Compact beschikt over handmatige Drawbars en biedt daarmee een ultieme hands-on ervaring voor de toegewijde orgelspelers.
De Nord Stage 3 88 en HP 76 zijn voorzien van digitale LED-drawbars en bieden een uitstekend en helder overzicht van de huidige instellingen.

SYNTH SECTION

De Nord Stage 3 Synth-sectie bevat de veelgeprezen Nord Lead A1 Synth Engine in combinatie met Sample Playback en een schitterend OLED-display voor alle Oscillator-functies.

Krachtige slimme Oscillator
De Lead A1 Synth Engine staat bekend om zijn warmte van analoog modelleren en maakt gebruik van briljante “Smart Oscillator”-configuraties voor verbluffende resultaten zonder al teveel te hoeven programmeren. Er zijn zowel Single oscillator-setups, inclusief Pitch- en Shape-modi en er zijn Dual Oscillator-setups, waaronder Detune, Sync, Waveform, Bell-en-Noise Mix-modi, FM en Ring Mode. De Synth-sectie biedt tevens 3 Unison-modi zonder de stempolyfonie te verminderen.

De nieuwe Oscillator-sectie van de Nord Stage 3 bevat 5 oscillator-categorieën: Classic, Wave, Formant, Sample en het geheel nieuwe Super Wave (S-wave).

OSCILLATOR CONFIGURATIES

Het concept Oscillator-configuratie maakt een extreem snelle en flexibele programmering mogelijk, geschikt voor zowel geavanceerde synth nerds als minder ervaren geluidsmakers.

Begin met een enkele oscillator-golfvorm, selecteer een oscillatorconfiguratie en gebruik de secundaire oscillatorregeling om de hoeveelheid gewenste parameters (pitch / vorm / FM-modulatie enz.) Aan te passen.

Ringmodulatie
In deze modus wordt de golfvorm van de hoofdoscillator vermenigvuldigd met een sinusgolf met een selecteerbare relatieve toonhoogte, voor klassieke ringmodulegeluiden.

* = Niet beschikbaar bij gebruik van Samples en Superwaves.

Sample Playback

De Nord Stage 3 Synth-sectie heeft krachtige voorbeeldweergavefuncties en wordt geleverd met een uitstekende selectie van samples uit onze nieuwe Nord Sample Library 3.0.
Alle samples kunnen creatief worden aangepast binnen de Lead A1 Synth Engine en het is zelfs mogelijk om eigen samples te maken en over te zetten met behulp van de Nord Sample Editor.

Flexibele filters
Het gedeelte Synth bevat 6 filtertypen: klassieke transistorladderfilter (LP M), Low-pass 12 en 24, Band-pass, High-pass en een krachtig nieuw gecombineerd laagdoorlaat- en banddoorlaatfilter (LP + BP). Het filtergedeelte bevat ook een speciale filter-frequentieregelaar met 3 doseer- instellingen evenals een selecteerbare hoeveelheid sensitiviteit  (1/3, 2/3 en vol).

Syncroniseerbare LFO en Arpeggiator

De Synth-sectie beschikt over een Arpeggiator en LFO die eenvoudig kunnen worden gesynchroniseerd met de Stage 3 Master Clock voor een perfecte timing met andere elementen van de Stage 3, inclusief de effecten.

EFFECT SECTION

De Nord Stage 3 Effect-sectie bevat een gloednieuw filtereffect, uitgebreide instelbare parameters, een verbeterd Delay-effect en voor elk slot een aparte Reverb en Compressor.

De krachtige Effect-sectie biedt een breed scala aan direct te trimmen hoogwaardige effecten gemodelleerd naar klassieke stompboxen. Alle effecten zijn stereo en kunnen vrij worden toegewezen aan Orgel, Piano of Synth secties.

Effect 1
Hier kunt u kiezen uit Tremolo, twee Wahs, een Auto-Wah en een AutoPan.
Gebruik bijvoorbeeld de AutoWah met een Clavinet voor funky licks, creëer een psychedelische vibe met een elektrische piano op AutoPan of geef een Wurlitzer een body met de Tremolo.
Er is daarnaast ook een Ring Modulator aan boord, een effect dat door veel experimentele en elektronische muzikanten wordt gebruikt.

Effect 2
De twee Phasers, twee Chorus, de Flanger en een Vibe-effect zijn gemodelleerd uit de klassieke analoge stompboxen die het geluid van populaire muziek bepalen.

Amp Sim / Compressor / Rotary
Beschikt over authentieke JC-, Twin- en Small-luidsprekersimulaties met instelbare Drive, plus een afzonderlijke Tube Drive-simulatie en een Compressor. Dit gedeelte bevat ook een 3-bands Equalizer met sweepable mid. Een krachtige toevoeging is het nieuwe filter (LP24 / HP24), met Cut-off- en Resonance-regelaars die van toepassing zijn op de gehele geselecteerde sectie (orgel, piano of synth).

Delay
Het Delay-effect heeft een Tap Tempo, Feedback en Mix (Dry / Wet), evenals bedieningselementen voor de Ping-Pong-modus en Tap Tempo. Nieuwe toevoegingen zijn onder meer 3 feedbackfilters  (HP / LP / BP) en een speciale regeling voor het inschakelen van de analoge modus.

Compressor
De Compressor helpt u de algehele mix strak en onder controle te houden en beschikt nu ook over een nieuwe Fast-modus en is voor elke slot apart.

Reverb
De Nord Stage 3 heeft zes verschillende Reverb mogelijkheden (Hall 1+2, Stage 1+2 en Room 1+2) voor het toevoegen van enige sfeer aan uw geluiden. De hoeveelheid effect is nu zo in te stellen dat het overvloeit. Alle Reverb standen hebben ook een nieuwe Bright-modus en is nu per slot gescheiden.

MASTER CLOCK

De Master Clock-functie maakt het zeer gemakkelijk om effecten met andere elementen te synchroniseren, zoals bijv. de arpeggiator, LFO of een van de andere effecten.

Je kunt de effectfrequentie eenvoudig vergrendelen tot een reeks van nootwaarden – laat de delay kwartnoot-triool doen van wat de arpeggiator aan het spelen is, terwijl de LFO het filter zachtjes op en neer veegt in halve tonen, allemaal perfect in elkaar grijpend. De Master Clock kan ook worden bediend met een externe MIDI-klok – perfect voor het synchroniseren van uw partijspel met een achtergrondtrack, inclusief tempoveranderingen!

EXTERNE SECTIE

De Nord Stage 3 zou geen master keyboard zijn als het geen externe apparaten met gemak zou kunnen besturen. Het externe gedeelte is dan ook uitsluitend voor dit doel ontworpen, zodat elk MIDI-aangesloten apparaat naadloos wordt geïntegreerd in de ingebouwde instrumenten van de Nord Stage 3. Zones, splits en layers worden net zo behandeld alsof de externe apparatuur deel uitmaakt van de Stage 3 zelf. Alle instellingen worden samen in een programma opgeslagen, zodat geavanceerde setups onmiddellijk tijdens een uitvoering in realtime kunnen worden opgeroepen. U kunt zelfs de Externe Sectie gebruiken om Bank Select- en Program Change-berichten automatisch naar uw externe units te verzenden.